Personligt besök

Välkommen till oss!

Du hittar oss i Nordic Wellness gym i Mölndals Galleria. Om du kommer ombytt så slå dig ner i receptionen, ta gärna ett glas vatten och koppla av lite. Vi kommer och hämtar dig när det är din tur.

Vill du byta om på plats finns det fräscha omklädningsrum, duschar & bastu. Säg bara till i gymmets reception att du ska träffa oss så blir du insläppt.

Vi rekommenderar mjuka och bekväma träningskläder samt strumpor, skor behövs inte. Ta gärna på dig tajta kläder alternativt en ljus t-shirt för att underlätta för oss att se din hållning och ditt rörelsemönster.

Funktionstest

Vid första besöket går vi igenom din besvärshistorik och pratar om vad du vill ha hjälp med. Därefter gör vi hållningsanalys, gånganalys och olika funktionstester för hela din kropp för att hitta dina muskulära obalanser.

Orsaken till smärta och obalanser sitter nämligen ofta i en helt annan del av kroppen än den som gör ont. Den utförliga funktionsanalysen ligger till grund för eventuell behandling och det unika träningsprogram vi tar fram speciellt för dig.

Behandling

Ibland behöver vi behandla och balansera upp bindväven, muskulaturen eller nervsystemet för att kunna komma åt och åtgärda dina obalanser.

Detta hjälper också till att ge optimal effekt på övningarna.

Träningsprogram

Vid varje besök får du ett skräddarsytt träningsprogram med utvalda övningar som ska utföras i rätt ordning för att hjälpa din kropp tillbaka i balans.

Vi går igenom träningsprogrammet så att du kan utföra övningarna på korrekt vis och träna hemma tills nästa besök.

Träna hemma

Nu gör du övningarna enligt ditt program hemma i en till två veckor innan du kommer tillbaka till oss för nästa besök.

Kom ihåg att det är viktigt att du följer ditt träningsprogram och verkligen gör övningarna enligt instruktion så att du får bästa möjliga resultat.

Uppföljning

När du tränat hemma 1-2 veckor är det dags för återbesök med uppföljning, eventuell behandling och nytt program. Våra kunder besöker oss i genomsnitt 4-6 gånger för att skapa ett bestående resultat.

När kroppen börjar komma i balans går vi igenom hur du integrerar träningen i vardagen så att du gör dina vardagssysslor och värmer upp inför andra aktiviteter på ett sätt som bidrar till en bra muskulär balans.

Därefter använder du den kunskap och de verktyg du fått och tränar vid behov för att hålla dig stark och smärtfri på egen hand.